Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstane

Gastronomie

11. 6. 2025

6 minut čtení

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstaneFoto: Ještě jednu

Z nabídky zmrzlinárny Ještě jednu.

Trochu vintage, trošku glam, ale především důraz na chutě a kvalitu. Upřímně, kdyby jsme žili v době například Marie Antoinetty, tak by byla pravděpodobně zdejším VIP zákazníkem. Řeč je o brněnské zmrzlinárně Ještě jednu a jejím poselství servírovat radost i chutě léta. A rozhodně přitom nezůstat jen u jedné porce.

Od chvíle, kdy se zmrzlinárna Ještě jednu otevřela, si získala sympatie mnohých. A to především díky vášni i pečlivosti svého zakladatele Jakuba Gavora, jednomu kurzu italské zmrzliny, který absolvoval v Itálii, a týmu, který tu funguje v doslova rodinné atmosféře. Každý den tu tak vzniká nový příběh. Příběh jedné zmrzlinárny, šesti příchutí a nekonečně mnoha šancí na přídavek. A kdy že padlo rozhodnutí začít vyrábět vlastní řemeslnou zmrzlinu?

„Pravděpodobně rozhodl moment, kdy do Gran Moravie na Zelném trhu, kde jsem při škole pracoval, přivezli stroj na točenou zmrzlinu. Přípravu a výrobu točené zmrzliny jsem dostal na starost hodně se mi to zalíbilo. Zároveň mi přišlo, že přece nebude tak těžké si vyrobit zmrzlinu doma. A tak začaly první pokusy podle youtube. A jelikož to nedopadlo úplným fiaskem, tak mě to motivovalo k prohlubování znalostí. Nyní jsme řemeslná zmrzlinárna v centru Brna, která se specializuje na přípravu gelata vytvořeného z vlastních receptur, výrobou máslových kornoutků, zmrzlinových dezertů a balené zmrzliny, kterou distribuujeme po celé ČR,” říká Jakub.

Ještě jednu, její příchutě i novinky na léto 2025

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstaneFoto: Ještě jednu

Z nabídky zmrzlinárny Ještě jednu.

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstaneFoto: Ještě jednu

Z nabídky zmrzlinárny Ještě jednu.

Lehce netradiční, velmi noblesní a nekonečně dobrá. Zmrzlinárna Ještě jednu započala svou pouť v roce 2019 v Komár kafe a od té doby se proměnila v symbol řemeslné zmrzliny v Brně. Ale až od roku 2021 - s otevřením kamenné provozovny v ulici Minoritské - se začala formovat do své dnešní podoby. Kombinace, které si tu můžete objednat, přitom berou dech a přidávají na představivosti. Pražený kokos a čokoláda, mák s povidly a vanilkou, nebo bílá čokoláda a květy růže. To jsou skutečně nevšední příchutě.

„Ano, velkou inspirací nám jsou klasické české dezerty, které rádi předěláváme do formy zmrzlinových příchutí. Další inspiraci také vstřebáváme ze sociálních sítí a v neposlední řadě také během cestování,” vysvětluje Kamila Gavorová.

Letos v létě chystá zmrzlinárna také limitky, které jistě potěší všechny.

„Momentálně nám vznikla řada tří zmrzlin vytvořených s chefkamu.cz, exkluzivně pro rohlik.cz. Dále to budou zmrzliny z mléka A2, s mlékárnou Klíč. A prozatím poslední novinkou budou naše řemeslné nanuky,” dodává Kamila.

A pozor! Ještě jednu najdete nejen na její hlavní pobočce, v Brně, ale také ve spřátelených podnicích po celém Česku. Ať už jste tedy ze Znojma, Břeclavi, Prahy, nebo například Vlašimi, o svou porci podle Kamily nepřijdete. Zároveň ale doplňuje: „Každý rok je pro nás expanze výzvou. V zimě si naivně myslíme, že toho zvládneme o něco víc. 😀 Takže momentálně plánujeme rozšířit naše působení především s řemeslnými nanuky, které dokážeme vyrábět ve větším množství. U balené zmrzliny jsme ale na hraně.”

Zmrzlina, dezerty a kouzelné kelímky

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstaneFoto: Ještě jednu

Z nabídky zmrzlinárny Ještě jednu.

Představte si letní sen, ve kterém se propojuje zakysaná smetana s malinovou omáčkou, marcipán, nebo mango a passion fruit. A co takhle krupicová kaše, či vanilka s nutellou? Nádhera! Jenže pro to všechno zmrzlinové snění je snadné opomenout další dobroty, které vás tu čekají. A to by byl skutečný hřích. Zmrzlinové dezerty - tedy dortový korpus a řemeslná zmrzlina, prokládané ovocem, karamelem, smetanou nebo oříšky - si zde našly své stálé místo v nabídce a plným právem.

„Hlavní myšlenkou zmrzlinových dezertů bylo suplovat dezerty ve formě zmrzliny, s komponenty zákusku. Finální podobu zmrzlinový dezert ale získal postupně. Chtěli jsme ať není ani příliš velký, ani malý, ale tak akorát. A celý nápad se zrodil v hlavě zmrzlináře Jakuba Gavora,” říká Kamila Gavorová.

Pozadu ale nezůstávají ani se samotnou formou podávání zmrzliny. A v malých i velkých kelímcích tu servírují tu nejsladší terapii na světě. Ty zároveň můžete zakoupit i na rohlik.cz, a poté uspořádat třeba celou skupinovou terapii s nejlepšími kamarádkami, domácí degustaci nebo jednoduše zásobit mrazák na horší časy (i když upřímně, tahle zmrzlina v mrazáku asi dlouho nevydrží).

Atmosféra, která velí udělat si chvilku pro sebe

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstaneFoto: Ještě jednu

Z nabídky zmrzlinárny Ještě jednu.

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstaneFoto: Ještě jednu

Interiéry zmrzlinárny Ještě jednu.

A na co se těšit v brněnské pobočce? Minimálně se tu budete cítit jako v noblesní kavárně. Interiér vytvořený architektkou Barborou Kudelovou zapadá do historického rázu domu, ale zároveň vyčnívá moderním pojetím. Je to zkrátka jako si objednat zmrzku s netradiční příchutí, která je ale připravovaná velmi tradičním způsobem. Zmrzlinu si tu následně můžete objednat do domácího máslového kornoutku nebo do provedení do klasického kelímku.

Ještě jednu tedy nenabízí další průmyslově vyráběnou zmrzlinu, ale doslova a do písmene únik. Únik do světa, kde je všechno růžové, sladké, a kde se nemusíte stydět za přídavek. Zde vás totiž každý pochopí a podpoří. A ať už se rozhodnete pro kelímek malý nebo velký, výčitkám se rozhodně vyhněte! Tohle totiž není rituální obětování váhy. Je to luxusní self‑care i festival radosti, který by si měl čas od času naordinovat každý z nás.

Rozcestník Ještě jednu

Rozcestník navržený tak, aby lépe propojil čtenáře s Ještě jednu.

Autor

Kateřina Rázlová

Copywritingu se věnuje od roku 2016. Má zkušenosti s tvorbou obsahu pro e-shopy a vyhledávače letenek. V Macchiatu je spoluzakladatel a šéfredaktor, zaměřuje se na psaní rozhovorů, článků o realizaci architektonických projektů i PR článků.

Další články

Vallmo Restaurant: Tradiční česká kuchyně v nápaditých kombinacích

Vallmo: Tradiční česká kuchyně v nápaditých kombinacích

Gastronomie

23. 5. 2025

Kateřina Rázlová

Restaurace Vallmo je na první pohled nenápadný podnik, který vás ale ihned uhrane svou atmosférou i tradičním českým menu.

Brasileiro U Zelené žáby: Brazilská pohostinnost pod českým Ambiente

Brasileiro U Zelené žáby: Brazilská pohostinnost českého Ambiente

Gastronomie

18. 5. 2025

Kateřina Rázlová

Slavné Brasileiro U Zelené žáby, ze sítě rstaurací Ambiente, servíruje to nejlepší z Jižní Ameriky. A to již dvacet dva let.

MADA icecream: Zmrzlina, ze které se vám srolují i prsty u nohou

MADA icecream: Zmrzlina, ze které se vám srolují i prsty u nohou

Gastronomie

13. 6. 2025

Kateřina Rázlová

V MADA icecream se rozhodli, že svým zákazníkům dopřejí tradiční chutě ve zcela neobvyklé formě. Jako srolovanou zmrzlinu.

Vegan's Prague: Skrytý gastro klenot nejen pro vegany

Vegan’s Prague: Skrytý gastro klenot nejen pro vegany

Gastronomie

27. 5. 2025

Kateřina Rázlová

Restaurace Vegan's Prague je skrytá kolemjdoucím, a zároveň nabízí špičkové gastro i jednu z nejkrásnějších vyhlídek v Praze.

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstane

Ještě jednu: Tak dobrá zmrzlina, že u jedné rozhodně nezůstane

Gastronomie

11. 6. 2025

Kateřina Rázlová

Vintage, glam, ale především chutě a kvalita. Řeč je o zmrzlinárně Ještě jednu a jejím poselství nezůstat jen u jedné porce.

Nahoru