Tomivo gelato: Tam, kde alternativní příchutě vytváří symfonii
Exteriéry Tomivo gelato.
Dostali jste chuť na klasickou jahodovou, vanilkovou nebo čokoládovou? Žádný problém! V dnešní době se ze gelateriemi roztrhl pytel. Alternativní příchutě ale všude nemají. A například takovou zmrzlinu s příchutí Prosecca s grepem nebo mascarpone s fíky si všude nedáte. A přesně tyto varianty můžete ochutnat u Toma a Iva, v Tomivo gelato. Tak pojďte! Zveme vás!
V Brně je v posledních letech skutečně z čeho vybírat. A teď rozhodně nemluvíme jen o kavárnách nebo bistrech. Na to nejlepší se zde zaměřili i v místních gelateriích, zmrzlinárnách a cukrárnách. A není se čemu divit. Meteorologové hlásí každým okem teplejší a teplejší léta, jih Moravy je dlouhodobě jedním z nejslunnějších krajů naší republiky, a lidé navíc stále více preferují kvalitu nad kvantitou. O tom vědí své i Ivo a Tom z Tomivo gelato, kde na vás čekají tradiční příchutě, limitované varianty a také trendy posledních let. A kde zmrzlina znamená ručně vyráběné gelato podle italské školy, bez kompromisů a s fantazií.
Brněnská zmrzlina od českých učňů z Itálie
Na začátku nebyl žádný velký marketingový tah, ale jeden sen. Sen o opravdové zmrzlině. Tom a Ivo - zakladatelé gelaterie - tak začali realizovat svou vizi, ale narazili na šedou realitu dnešního světa. Většina výrobců spoléhá na polotovary, směsi a přísady. ivo a Tom ale nechtěli dělat kompromisy, a tak sbalili kufry a vyrazili do Itálie. Do země kde zmrzlina není jen produkt, ale čisté řemeslo (a láska) s dlouhou historií. Tam se učili, praktikovali a získali nejvyšší možnou atestaci od skutečných mistrů gelata. Od té doby vyrábějí tuto mraženou pochoutku od srdce a podle těch nejpřísnějších standardů. A jak sami na webu píší: „Pro mléko jezdíme do kravína, ovoce pochází z našich sadů a bylinky trháme na zahrádce. Čokoláda i vanilkové lusky k nám putují přes oceán a pistácie z italské Sicílie.”
Ne, tohle není gelato. Tohle je kulinářská meditace a chuťový orgasmus.
Nevídaný chuťový kaleidoskop u Tomivo
Tomivo gelato není jen zmrzlina. Je to chuťový festival. A na něj nemá odvahu každý, ale Brno je zkrátka místem, kde se risk vyplácí. A stejně tak u Toma a Iva. U nich vzniká každá příchuť z čerstvých surovin a s láskou k původní výrobě. A především bez barviv, ochucovadel a dalších „sprostých” zkratek. V praxi to znamená, že tu zjistíte, jak chutná pravé léto.
Nabídka zmrzlin aneb 12 stálých + 4 speciálky
A po jakých příchutích sáhnout? Tady je výběr ze stálé nabídky:
- Kinder, pistácie, slaný karamel, oreo, Bounty
- Limetka, mango, malina, jahoda, borůvka
- Vanilka, slaný karamel a arašídy
Navíc mají v Tomivo gelato zavedené 4 speciály, které reagují na sezónu, náladu i inspiraci. A ty jsou skutečně prosmyšlené a hluboko uvnitř propojují Česko a Itálii. Stejně jako bazalka & citrón nebo nostalgický vaječný koňak. Pro ně si ale musíte zajet do Brna. A pokud vás Tomivo gelato láká, ale máte Brno daleko, může prozatím vyzkoušet jeden z produktů na jejich e-shopu.
Ocenění a uznání Tomivo gelato
TOMIVO nezůstává jen u ideálů. Jeho kvalita se odráží i v oceněních. A díky tomu během let získaly hned několik cen:
- Nejlepší brněnská zmrzlina roky 2018, 2019, 2020
- Vítěz Gellato Festival Challenge Czech Republic 2019
- Zapis v Gastromapě Lukáše Hejlíka
Dubajská čokoláda jako sladká tečka na konec
A teď něco pro milovníky čokolády. Ale ne ledajaká. Tomivo ve svém sortimentu nabízí také luxusní Dubajskou čokoládu. Tedy mléčná čokoládu plněnou pistáciovým krémem a kataifi. Zkrátka letní exotika v každém soustu. A sladká tečka, která dokončí váš gelato zážitek a posune ho do kategorie gurmánský flash.
Související témata
Autor
Další články
Restaurace Vallmo je na první pohled nenápadný podnik, který vás ale ihned uhrane svou atmosférou i tradičním českým menu.
Slavné Brasileiro U Zelené žáby, ze sítě rstaurací Ambiente, servíruje to nejlepší z Jižní Ameriky. A to již dvacet dva let.
V MADA icecream se rozhodli, že svým zákazníkům dopřejí tradiční chutě ve zcela neobvyklé formě. Jako srolovanou zmrzlinu.
Restaurace Vegan's Prague je skrytá kolemjdoucím, a zároveň nabízí špičkové gastro i jednu z nejkrásnějších vyhlídek v Praze.
Vintage, glam, ale především chutě a kvalita. Řeč je o zmrzlinárně Ještě jednu a jejím poselství nezůstat jen u jedné porce.