Mexická Holešovice: Zažijte Jižní Ameriku jen kousek od Vltavy
Dostali jste chuť na pravou quesadillu, steak nebo churros? Potom navštivte Mexickou Holešovice!
Dostali jste chuť na pravé tortilly, quesadillu, steak nebo neodolatelné churros? Víme kam v Praze na ty nejlepší! V Holešovicích, v ulici U Průhonu, otevřel David Petřík další ze sítě restaurací Together. Tentokrát se jedná o koncept mexické kuchyně, kde se jídla servírují doprostřed stolu a ochutnávat ze všech není neslušné, ale samozřejmé. A tím to teprve začíná.
V srdci pražských Holešovic byl otevřen nový gastronomický skvost, který vás přenese přímo do pulzujících ulic Latinské Ameriky. Restaurace Mexická Holešovice, nejnovější počin gastroaliance Together, letos otevřel své brány všem milovníkům autentické mexické kuchyně i jedinečného designu, inspirovaného aztéckou kulturou. Mexická Holešovice svým konceptem přináší skutečnou esenci latinskoamerické gastronomie. Pod vedením zkušených šéfkuchařů Jiřího Štifta a Petra Vlka, kteří absolvovali intenzivní školení u renomované mexické kuchařky Alejandry Kauachi, vzniklo menu reflektující rozmanitost mexických regionů. Kompletní tým kuchařů zároveň tvoří převážně rodilí Latinoameričané, což zaručuje autenticitu každého pokrmu.
Tři kuchyně, jedna láska k Mexiku
Restaurace se pyšní unikátním konceptem tří samostatných kuchyní, z nichž každá se specializuje na jiný aspekt mexické kulinářské tradice:.
- Taco station: Zde se připravují čerstvé kukuřičné a pšeničné tortilly, tacos, burritos a empanadas s tradičními náplněmi jako hovězí suadero, vepřové carnitas či BBQ krůtí prsa s mole Poblano.
- Ceviche bar: Nabízí mořské plody a ceviche z čerstvých ryb i krevet ze sádky umístěné přímo v restauraci. Mezi lahůdky patří mušle s kokosovým tygřím tmlékem nebo slávky v achiote marinádě.
- Pec & grill: Zaměřuje se na grilovaná a pomalu pečená masa připravovaná tradiční metodou v kamnech na dřevo a ve speciálním texaském smokeru. Ochutnat můžete speciality jako Cochinita pibil či Barbacoa.
Interiéry inspirované aztéckou kulturou
Interiér restaurace je mistrovským dílem architekta Václava Červenky a ateliéru 2020architekti. Spojuje aztécké umění s moderním street artem, což vytváří jedinečnou atmosféru. Prostor zdobí ručně vyřezávané reliéfy, mohutné sloupy s aztéckými motivy a zlaté lebky. Dominantou je masivní schodiště zalité epoxidem, jehož výroba si vyžádala dva kamiony kamenných desek a dvě tuny epoxidu. S kapacitou až 310 hostů je Mexická ideálním místem jak pro romantické večeře, tak i rodinné oslavy, narozeninové party či firemní akce. Brzy se navíc kapacita rozšíří o venkovní zahrádku a piazzettu s mexickým stánkem, kde bude znít autentická hudba a vůně grilovaného masa dotvoří dokonalý zážitek. Restaurace se nachází v prostorách bývalého holešovického pivovaru a své brány otevřela 10. března 2025.
Sladká tečka na závěr
Milovníci dezertů si zde přijdou na své v cukrárně, nabízející tradiční mexické sladkosti jako churros s horkou čokoládou, pečený ananas či dort Pan tres leches.
Související témata
Autor
Další články
Café Savoy je prožitek z vysoké gastronomie, zabalený do pozlátka dekadence. A přesně tímto renomé nás Savoy také láká.
Café Momenta bylo založeno jako splněný sen Táni Kmenta, která miluje Francii, a to nejlepší z ní se rozhodla dopřát i Brnu.
Restaurace Mlýnec se může pochlubit exkluzivním menu, interiérem, servisem, a především úchvatným výhledem na Karlův most.
Navštívit SKØG je jako únik do Skandinávie. Plné přírodních materiálů a tvarů, a také kávy a jídla, které zahřejí u srdce.