Tisse Bakery: V duchu francouzské pekařiny a kynutých chutí
Když dojde na kvalitní pečivo a řemeslné pekárny, Praha se začíná rovnat Paříži nebo Vídni. Křupavý chléb, čerstvě napečené bulky, domácí skořicové rolky i croissanty na milion způsobů. A k tomu ještě vůně linoucí se z pekáren či kaváren, tlumená debata mezi kolemjdoucími a zaměstnanci a cinkání tramvají, které hlásí, že je ráno, a tedy čas začít žít. Ne, toto není kavárenská pondělní atmosféra v Římě, toto je situace v ulicích Krkonošská a Nuselská, kde naleznete Tisse Bakery.
Tisse si zakládá na detailu. Na příběhu. A samozřejmě i na estetice. Dnes už totiž všichni moc dobře víme, že jako první ochutnáváme očima. Z každého croissantu tak cítíte, že nebyl upečen jen proto, aby se prodal. Ale protože někdo chtěl vytvořit něco krásného a dobrého zároveň. Lásku ke klasickému kváskovému chlebu do něj přidávají již při motní do ošatky, na každý den pečou čerstvou focacciu a nejoblíbenější pistáciový croissant zůstal stálicí od počátku až dodnes. Ne, toto není další síť instagramových kaváren ani potravinový řetězec. Tisse Bakery vás nadchne svou autentičností, sázkou na francouzské ingredience a neutuchající přátelskou, až rodinnou atmosférou.
Kynuté dobroty z francouzské mouky
Srdcem Tisse Bakery je poctivost. A těsto. Přesněji řečeno – máslové, vláčné, dozlatova vypečené těsto, které kvasí z francouzské mouky a kyne s trpělivostí. Každý croissant si tu musí odpočinout. A každý bochník chleba má svůj čas. Výsledkem je poté produkt, který má hloubku, skutečnou vůni i chuť, zkrátka dotek domova. A není náhodou, že právě croissanty se staly vlajkovou lodí Tisse Bakery. Najdeš tu klasiku, ale i variace plněné pistáciovým krémem, marcipánem, nebo například máslovou klasiku. V nabídce se často objevují i pain au chocolat dánský Danish či cookies, které dokazují, že pekárna žije, sleduje trendy a nebojí se jít vlastní cestou. Ať už si tedy odnesete croissant v papírovém sáčku nebo se rozhodnete rovnou posedět a dát si k němu kávu, jedno je jisté – tohle není další kousek pečiva, které sníte cestou do práce. Je to zážitek, který si chcet vychutnat v klidu a s láskou.
Tradiční i veganská Tisse Bakery
Pekárna Tisse je výjimečná nejen tím, co peče, ale i tím, pro koho peče. V dnešní době, kdy stravovací návyky lidí pokrývají široké spektrum potřeb, totiž jde o to, aby vám chutnalo. Tradiční pečivo je zde tak oslavou řemesla. Chléb, který křupe na povrchu a voní uvnitř, máslové croissanty, které chutnají jako francouzská romance i muffiny, připomínající jak může být život sladký. A to vše i ve verzi pro ty, kteří se vyhýbají mléku, vejcím, nebo rovnou všemu najednou. Tyto verze přitom nejsou kompromisem, ale plnohodnotnou variantou, která krásně voní a skvěle chutná. „Nabízíme široký výběr veganských pečiv a pokrmů. Podívejte se na naše menu na webu nebo sledujte naše veganské pečivo, které pravidelně představujeme na Instagramu. Co se týče bezlepkového sortimentu, kvůli specifickým požadavkům na separátní prostory se na bezglutenové produkty nespecializujeme,” uvádí Tisse na svém oficiálním webu. A když ochutnáte, nebude už možné přestat. Každá surovina, každý postup, každá kombinace chutí v sobě nese respekt. Ke zdraví, k přírodě, k lidem. A v tom je možná to největší kouzlo Tisse - nesnaží se být úplně vším, prostě se jen rozhodla být sama sebou.
Dvě pobočky a každá jiná
Tisse Bakery můžete v Praze navštívit na dvou adresách - Krkonošská 14 na Vinohradech a Nuselská 53 v Nuslích. A i když pečou podle stejné filozofie, každá pobočka má jiný charakter. Jsou jako dvě sestry - jedna elegantní a svěží, druhá útulná a familiární. Obě ale neskutečně příjemné.
V Krkonošské ve Vinohradech vás přivítá prostor jako z designového magazínu – minimalistický a s jemnou paletou barevných odstínů. Posadit se zde můžete ale také ve vnitrobloku a užít si svou kávu a croissant venku. Croissanty jsou tady mimochodem vlajkovou lodí. A zatímco čekáte na vaši kávu a marcipánový croissant, nebo v létě fresh juice a domácí kváskový chleba s máslem, budete mít pocit, že jste už tam! Na dovolené! Na jihu Francie! V malé vesničce, jejíž jméno nedokážete vyslovit, ale i tak ji milujete.
Nuselská je oproti tomu lehce „loftovější”. S prostorným interiérem, kde se nechá posedět, a který vybízí k tomu vytáhnout notebook a dopřát si tu office s vůní Francie. Je to místo, kde se snoubí kavárenský šum s vůní čerstvého chleba. Chleba je totiž vlajkovou lodí zase zde. A kromě toho také řemeslné bagety a sladké sezónní pečivo. A pokud musíte dnes do kanclu a posezeníčko tady není čas, můžete se stavit aspoň cestou domů a vzít si něco s sebou.
Související témata
Autor
Další články
Eska je oblíbená pro své minimalistické prostory, lokace i pečivo, které se tu připravuje udržitelně a s důrazem na tradici.
Křupavý chléb, domácí rolky i croissanty na milion způsobů. To je atmosféra Tisse Bakery v ulicích Krkonošská a Nuselská.
Pekárna a bistro Arte Bianca vás nejprve potěší, a poté vám ukradne srdce, až budete nakonec volat jen: Sicilia, Sicilia!
Mini bistro Šodó, nacházející se v pražských Dejvicích, vás zve na poctivé chutě, klasické české pokrmy a domáckou atmosféru.
Kavárny Černá Madona vás potěší výbornou kávou, zákusky a svými kubistickými interiéry vás přenesou do začátků 20. století.