Česko
„Dobrý obchod stojí na příbězích,” říká Pavel Švarc z Destilérky
V rukou Pavla Švarce se z českých pálenek stávají lahodné nápoje a nositelé příběhů, které spojují lidi i pomáhají ekonomice.
„Spolupráce s Etihad je největší novinkou,” říká Jiří Vyskoč
S Jiřím Vyskočem z Letiště Praha jsme mluvili o nově zavedených linkách i modernizace letiště, která se plánuje na rok 2027.
Kavárny a bistra v Brně, kam zajít na ta nejlepší turecká vejce
Turecká vejce jsou velkým virálním hitem snad ve všech koutech světa. A zaměřuje se ně také spoustu kaváren a bister v Brně.
Nádraží Vyšehrad získá moderní podobu a 150 nových bytů
Nádraží Vyšehrad, díky developerovi Miloradu Miškovičovi a studiu Archina Design, moderní podobu a nové obytné prostory.
„100ks zpřístupňuje současné umění” říká Jakub Svoboda
Jakub Svoboda založil projekt 100ks, který se zabývá prodejem uměleckých tisků od současných českých a slovenských umělců.
Foyer Café, které na Hlavním nádraží oživilo kouzlo První republiky
Od svého otevření se Foyer Café stalo neodmyslitelnou součástí zrekonstruované Fantovy budovy na pražském Hlavním nádraží.
Nové kino Zlín: Baťův projekt se příští rok dočká nové podoby i využití
O rekonstrukci kina ve Zlíně se mluví již dlouho. Nyní ale projekt získal finální tvář a konkrétní plán na rekonstrukci.
Zoo Brno rekonstruuje hlavní bránu a nabízí levnější vstupné
Od srpna bude vstupní brána brněnské zoo procházet velkou rekonstrukcí, díky které mohou návštěvníci využít snížené vstupné.
Lokal Bakers: Všechny vaše oblíbené pekárny na jednom místě
Chleba Brno, William Thomas Bakery i Mama Stella. Tihle všichni se rozhodli nabízet své řemeslné pečivo v Lokal Bakery.
Příběh pekárny, hostelu a restaurace vypráví Long Story Short
V Long Story Short v Olomouci můžete přespat, pochutnat si na snídani či obědě a ještě si odnést výborné řemeslné pečivo.
Bauerova vila: Kubistická perla Středočeského kraje je opět otevřena
Po rekonstrukci se 1. července opět otevřela Bauerova vila v Kolíně. V ní mohou návštěvníci obdivovat novou expozici kubismu.
Antonínovo pekařství: Čerstvý chléb a polévky pod taktovkou Albi
Antonín Kokeš - zakladatel sítě Antonínovo pekařství a majitel Albi - vytvořil koncept, který sází na poctivé české řemeslo.
Walter Mitty: Kavárna, která v centru Plzně vybudovala komunitu
Walter Mitty je místem, které vás vždy napadne jako první, které si na nic nehraje, a které mnozí rádi označují za srdcovku.
Nové Vítězné náměstí odkloní dopravu a vytvoří prostor pro lidi
Modernizace Vítězného náměstí v pražských Dejvicích je naplánována na rok 2027. A jak budou jeho budoucí prostory vypadat?
DOK Liberec: Pekárenský přístav naděje na drsném severu
DOK Liberec nabízí nejen příjemná místa na posezení, skvělé snídaně a domácí polévky, ale především řemeslně pečené chleby.
„V mnoha oblastech nedominuje formální vzdělání,” říká Radko Sáblík
Radko Sáblík vyměnil klasické ředitelování za roli mentora studentů a budovatele vzdělávacího systému, jaký u nás nemá obdoby
„V Česku sázíme na tradice, mimo Evropu na kávu,” říká CEO Kofoly
Rozhovor s Danielem Buryšem o cukrové dani, investování do kávových plantáží a novém sídle Kofoly v Dolních Vítkovicích.
Kavárna Coffee Room: Vaše utajená oáza klidu nejen na kávu
Pobočky Coffee Room doslova volají po usazení se a vychutnání si nejen dobré kávy a jídla, ale také odpočinku a atmosféry.
Průvodce nejkřupavějšími řemeslnými pekárnami v Česku
Křupavé, voňavé, neodolatelné. Takové je tradiční pečivo, které Češi s láskou opět oživují a nabízí v řemeslných pekárnách.
Hasičárna pro Psáry a Dolní Jirčany platí za jednu z nejmodernějších
Hasičárna pro Psáry a Dolní Jirčany vznikla již před rokem a za tu dobu dokázala již mnohokrát obhájit svůj vznik i funkci.



















