Vybíráte v Praze restauraci, která by měla nabídnout víc, než jen dobré jídlo a příjemnou obsluhu? Gastro podniků, které jsou zaměřené na konkrétní kuchyni nebo styl v našem hlavním městě neustále přibývá. A proto může být také těžší rozhodnout se pro jednu konkrétní. A to obzvláště pokud se jedná o nějakou významnou událost jako narozeniny nebo jiné oslavy. Které byste tedy neměli minout? A co si v nich objednat? Několik tipů pro vás máme!
V Praze je gastro laťka nastavená vysoko. A není divu. Kromě místních zdejší podniky navštěvují často i turisté. Kromě toho jsou restaurace hojně navštěvovány také z důvodů oslav nebo završení úspěšných období. To jsou všechno důvody, proč restauraci nějak směřovat, nechat růst a neustále vylepšovat. A to se se spoustě podniků také povedlo. Navíc se v posledních letech v hlavním městě rozšířil trend konceptuálních restaurací, které sází na jedinečný zážitek. Od fine dining podniků s degustačními menu přes autentické asijské bistra až po moderní českou kuchyni v neotřelém podání. Víme přesně kam zajít.
Dostali jste chuť na pravé tortilly, quesadillu, steak nebo neodolatelné churros? Víme kam v Praze na ty nejlepší! V Holešovicích, v ulici U Průhonu, otevřel David Petřík další ze sítě restaurací Together. Tentokrát se jedná o koncept mexické kuchyně, kde se jídla servírují doprostřed stolu a ochutnávat ze všech není neslušné, ale samozřejmé. A tím to teprve začíná.
Setkání v Café Savoy je tak trochu jako nedělní mše v kostele. Sváteční událost, na kterou je lepší se dobře obléct, a především být připraven vychutnat si atmosféru toho nejkrásnějšího, co architektura starých časů nabízí. Je to prožitek z vysoké gastronomie, zabalený do pozlátka skvostné dekadence. A přesně tímto renomé Savoy láká milovníky gastra, nadšence secesní architektury i turisty.
Ne každá restaurace se může pochlubit tak exkluzivním menu, interiérem, nebo servisem. A rozhodně ne každá restaurace se může pochlubit takovou vyhlídkou. Mlýnec to ale všechno má. A ještě něco navíc. Zveme vás na večeři do jedné z nejznámějších pražských restaurací, jen pár kroků od Karlova mostu.
Copywritingu se věnuje od roku 2016. Má zkušenosti s tvorbou obsahu pro e-shopy a vyhledávače letenek. V Macchiatu působí jako spoluzakladatel a šéfredaktor, zaměřující se na psaní rozhovorů, článků o realizaci architektonických projektů i PR článků.